love peoms bookZijn wij een romantisch volk? Een één duidend antwoord valt hier niet op te geven, vanwege het simpele feit dat de meningen hierover ver uiteen lopen. Daarbij is de vraag ook niet heel relevant, want of je romantisch bent of niet, dat bepaalt natuurlijk jouw partner of geliefde en niet de grote massa. Bij romantiek hoort vanzelfsprekend een gedicht en hier zijn wij Nederlanders wel erg goed in. Liefdesgedichten van Nederlandse dichters vinden hun weg over de hele wereld. Natuurlijk helpt de immers voortschrijdende digitalisering deze wereldwijde verspreiding een handje. Zo kom je regelmatig een liefdesgedicht van Nederlandse makelij tegen op social media als Facebook.

 

Het lijstje

Onze top vijf van meest populaire Nederlandse liefdesgedichten ziet er als volgt uit:love poem

  • Mijn lief! Mijn lief! Mijn lief van P.C. Hooft
  • Zie je, ik hou van je van Herman Gorter
  • Op de dood van Sterre van Huygens
  • Warmte, een woonplaats van Ellen Warmond
  • Jij bent zo anders van Hans Andreus

Je kunt dit vandaag de dag op veel manieren aan jouw geliefde aanbieden. Zo bestel je bijvoorbeeld jouw favoriete liefdesgedicht in postervorm of afgedrukt op een mok. De mogelijkheden zijn wat dit betreft eindeloos. Webprint en Greetz kortingscodes maken zo’n aankoop ook prijstechnisch interessant.

 

Krijg jij ook geen genoeg van liefdesgedichten?

Sommige mensen krijgen geen genoeg van liefdesgedichten en kunnen hier uren mee bezig zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan wil jij uiteraard ook buitenshuis genieten van dit soort gedichten. Indien jij een smartphone hebt met internet, kan dit natuurlijk zonder al te veel problemen. Heb jij geen abonnement maar prepaid? Dan kan het zijn dat jouw internet op den duur uitvalt. In dat geval is jouw internettegoed waarschijnlijk op. Zit jij bij Lebara? Dan kun je makkelijk opwaarderen. Lebara opwaarderen kan namelijk makkelijk via het internet. Hierdoor kun jij snel weer verder met het lezen van liefdesgedichten!

Zelf schrijven of toch maar liever niet?

love lettersLiefdesgedichten zijn tegenwoordig meer dan ooit gewoon handel te noemen. Dit is zeker niet verkeerd, want als je zelf geen creatieve geest hebt op get dichterlijk vlak, waarom zou je dan niet gebruik maken van een reeds bestaand mooi gedicht? Er zijn mensen die vinden dat een liefdesgedicht dat niet door jezelf is geschreven niet recht uit je hart komt. Deze mening delen wij zeker niet. Een ander kan een gevoel zo in woorden gieten dat dit juist heel goed bij jou/jullie past. En als dit het geval is, wie is dan die ander dat die hier over mag oordelen? Volg je hart en maak gebruik van de prachtige gedichten die Nederlandse topdichters hebben geschreven. Stuur ze z.s.m. naar jouw geliefde en gebruik hier altijd de kaartjes sturen kortingscode voor.