Smaken verschillen en als dat ergens voor geldt, dan is dit wel voor het lezen van een bepaald genre boeken. Wat dit betreft heb je nogal keus, want het aantal verschillende genres lijkt ontelbaar. Toch kunnen we boeken en verhalen ook op een andere manier indelen en wel in fictie en non-fictie boeken. Non-fictie boeken zijn boeken of verhalen die gebaseerd zijn op gebeurtenissen of feiten die ook echt hebben plaatsgevonden. Een zogenaamd fictieboek is precies het tegenovergestelde en het verhaal dat je hierin leest is volledig ontsproten aan het brein en de fantasie van de schrijver zelf.

 

Wat wordt het meest gelezen?

boekenEr zijn geen duidelijke cijfers die onomstotelijk laten zien welke soort boeken, fictie of non-fictie boeken, er wordt gelezen. Kijken we puur en alleen naar verkoopcijfers dan zien we dat dat fictieboeken licht de overhand hebben. Cijfers zeggen overigens lang niet alles, want uiteindelijk lees je dat type boek dat het beste bij jou past. Je leest toch immers niet een bepaald type boek, omdat de cijfers uit zouden wijzen dat dit type boek het meest populaire is? Je gaat toch ook geen dure kleding in een winkel kopen als je diezelfde kleding online kunt kopen met kortingscodes op kleding? En natuurlijk gebruik je liever die couponcode Expert liever dan teveel geld uitgeven in een lokale elektronicawinkel.

 

Top vijf fictie boeken van Nederlandse schrijvers

Mocht je op zoek zijn naar spraakmakende fictie boeken van Nederlandse hand, dan helpen we je graag een handje met onze top vijf fictie boeken van Nederlandse schrijvers:book reading

  • De Ikkenverzamelaar van Adriaan van Dis
  • Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen
  • Ginevra van Simone van der Vlugt
  • De man zonder ziekte van Arnon Grunberg
  • Het diner van Herman Koch

Boeken zijn over het algemeen een relatief dure aankoop. Met een kortingscode wordt het kopen van een boek vaak al een stuk interessanter, want de korting kan met zo’n code flink oplopen. Voordat je besluit tot aankoop over te gaan is het dan ook aan te raden om even na te gaan of er bijvoorbeeld kortingscodes voor Bol.com beschikbaar zijn.